BoekenLibrarything is een website waar je online je boekencollectie bij kunt houden. Ook enkele leden van de studiekring Historische Cartografie maken hiervan gebruik. Neem een kijkje in hun boekenkast!

Boeken van leden

Zover bekend maken drie leden van de studiekring Historische Cartografie gebruik van Librarything: Peter Dorpmans, Yvette Hoitink en Els Marijnissen. Hieronder volgen een aantal boeken over cartografie die zij recent aan hun collectie hebben toegevoegd. De omslagen linken door naar Amazon, omdat de afbeeldingen daarvandaan komen. De titels van de boeken en de auteurs linken door naar de beschrijving op Librarything.

Peter Dorpmans

Bekijk alle boeken over cartografie van Peter Dorpmans

Yvette Hoitink

Bekijk alle boeken over cartografie van Yvette Hoitink

Els Marijnissen

Bekijk alle boeken over cartografie van Els Marijnissen

Wat is Librarything?

Iedereen kan gratis een account aanmaken op Librarything. Hiermee kun je tot 200 boeken gratis invoeren. Daarboven is een betaald abonnement vereist, voor $10 per jaar of $25 voor een levenslang abonnement.

Het invoeren van boeken gaat heel gemakkelijk doordat Librarything gekoppeld is aan andere catalogi, zoals die van Bol.com en de Koninklijke Bibliotheek. Door een ISBN-nummer, titel of auteur in te voeren kan een boek snel in één van deze catalogi worden gevonden en met één klik worden toegevoegd aan de eigen collectie. Vervolgens biedt Librarything de mogelijkheid om er persoonlijke gegevens aan toe te voegen: trefwoorden, besprekingen of waarderingen behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Librarything is vooral ook een sociale site. Iedereen heeft een profiel, dat naar keuze privé of openbaar is. In je profielpagina kun je snel zien welke gebruiker nog meer dezelfde boeken heeft. Per boek is ook te zien wie dit boek nog meer in zijn bezit heeft. Daarnaast biedt de site diverse andere interactiemogelijkheden: discussiegroepen, bijhouden van boeiende verzamelingen, via RSS-feeds volgen van verzamelingen, etc.

Boeken over cartografie op Librarything
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *