Logo Hollandse CirkelStichting de Hollandse Cirkel, de stichting die zich bezighoudt met de geschiedenis van landmeetkunde, is bezig om diverse tijdschriften te digitaliseren. Als eerste is het Tijdschrift voor Kadaster en Landmeetkunde nu online te bekijken.

Tijdschrift voor Kadaster en Landmeetkunde

Dit tijdschrift was toonaangevend voor het vakgebied geodesie in de jaren 1886 tot 1970. In het tijdschrift vinden we onder andere informatie over uitgevoerde driehoeksmetingen, innovaties in de methoden van het landmeten maar ook informatie over verschenen publicaties en lezingen. Ook is er informatie te vinden over landmeters, bijvoorbeeld over hen die zijn geslaagd voor de opleiding Geodesie.

Tijdschrift
Fragment van 1 december 1962, waarin o.a. het slagen van het lid van onze studiekring Henk Zorn staat vermeld

Meer informatie

Tijdschrift voor kadaster en landmeetkunde online
Getagd op:            

2 gedachten over “Tijdschrift voor kadaster en landmeetkunde online

 • 25 november 2015 om 15:56
  Permalink

  Onlangs kreeg ik twee dozen in handen met de jaargangen van het tijdschrift voor Kadaster en Landmeetkunde. Van de delen tussen 1886 en 1970 ontbreken alleen 1909-1910 en 1943-1945. Kunt u mij zeggen wat deze tijdschriftenreeks waard is en waar ik belangstellenden zou kunnen vinden? Ook heb ik twee oude leerboeken der Landmeetkunde van Prof. Schermerhorn en Ir. van Steenis 1941 en (tweede druk) 1946.

  Beantwoorden
  • 25 november 2015 om 16:02
   Permalink

   Onze studiekring bestudeert oude kaarten, maar handelt er niet in. Van marktwaarde van tijdschriften hebben wij dus geen verstand. In de Links-rubriek van deze website vindt u verwijzingen naar handelaren en veilingen die u wellicht verder kunnen helpen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *