Dit is een verouderd artikel. WatWasWaar is helaas offline en de luchtfoto’s zijn niet langer online beschikbaar. Zie: Alternatieven voor WatWasWaar voor meer informatie.

Vliegtuig RAFDodenherdenking en Bevrijdingsdag, 4 en 5 mei. Twee dagen die onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van Nederland. Op WatWasWaar.nl zijn luchtfoto’s van de Britse luchtmacht te bekijken.

De website bevat meer dan 2400 luchtfoto’s van de Royal Air Force (RAF) oftewel de Britse luchtmacht. Deze luchtfoto’s zijn vlak voor de geallieerde invasie gemaakt en afkomstig uit het archief van het Kadaster. Bekijk en bestudeer de foto’s en ontdek hoe Nederland er tegen de tijd van de bevrijding uitzag.

Luchtfoto
Luchtfoto van Enschede, 22 maart 1945

Hoe vind ik de foto’s op WatWasWaar.nl?

Rechtstreekse link: https://watwaswaar.nl/#—ea-1v-1O

Of ga naar de website WatWasWaar.nl en kies bij de filter WAT in de lichtgroene tab voor “luchtfoto’s”. Je krijgt dan op de kaart alle luchtfoto’s te zien die op WatWasWaar.nl te vinden zijn.

Doordat WatWasWaar.nl de informatie toont aan de hand van de Nederlandse kaart gebeurt er wat interessants. Zo zie je verschillende bruine vierkantjes die samen brede lijnen vormen. Elk vierkantje correspondeert met een enkele RAF foto. De brede lijnen zijn vele foto’s samen en tonen zo de vliegroutes zoals de RAF ze destijds vloog. Om alle foto’s beter te bekijken klik je rechts op “Alle informatie op de kaart”. Door te klikken op de kleine plaatjes hieronder is elke foto individueel te bestuderen.

Bron: Persbericht WatWasWaar.nl

Luchtfoto’s Tweede Wereldoorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *