De Studiekring Historische Cartografie heeft met ingang van het nieuwe seizoen onderdak gevonden bij de Oudheidkamer Twente. De Oudheidkamer heeft een huis aan de Stroinksbleekweg 12b  aangekocht, direct gelegen naast de ingang van het museum De Museumfabriek ( was Twentse Welle)  .

Kaart Roombeek
Open de kaart in een nieuw venster

De nieuwe locatie ligt in het Rozendaalcomplex, in het hartje van de wijk Roombeek. Deze wijk werd op 13 mei 2000 getroffen door de vuurwerkramp. De studiekring zal bij de opening van het nieuwe programma een lezing houden over deze unieke locatie.

Koningin Beatrix opent het Rozendaal
Op 22 april 2008 opende Koningin Beatrix het Rozendaal

De Twentse Welle heeft de collectie van de Oudheidkamer in bruikleen, zodat deze prachtige collectie na 25 jaar nu weer aan het publiek getoond kan worden. Ook de mediatheek van de Oudheidkamer met de unieke bibliotheek, de kaartenverzameling en het oud archief is ondergebracht in het Kennis en Informatie Centrum van de Twentse Welle ( nu dus De Musemfabriek)

Met dank aan infocentrum Roombeek

Studiekring Cartografie naar het Roombeek
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *