Op de 26th International Cartographic Conference van de International Cartographic Association (ICA), die plaatsvond van 25 tot 30 augustus 2013, kreeg de Atlas De Wit de eerste prijs in de categorie Atlassen.

De Koninklijke Bibliotheek en Uitgeverij Lannoo publiceerden eind 2012 de Atlas De Wit, een facsimile van een unieke, historische atlas van cartograaf Frederick De Wit met 158 stadsplattegronden, stadsgezichten en gravures uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Omslag atlas de Wit
Atlas de Wit

De jury beschreef de atlas als: “A fantastic facsimile of a famous sparkling hand-coloured city atlas made in 1698”. Prof. dr. Philippe De Maeyer (hoogleraar cartografie, Universiteit Gent) vertegenwoordiger van België, mocht de prijs tijdens de closing session op 30 augustus in ontvangst nemen.

Afbeelding uit de originele atlas de Wit
Originele atlas de Wit

Deze prijs bevestigt het succes dat de atlas – met drietalige inleiding van Marieke van Delft (conservator KB) en Peter Van der Krogt (historisch cartograaf, Universiteit Amsterdam) – al onmiddellijk bij verschijnen genoot. De eerste druk van 8000 exemplaren, die verscheen in oktober 2012, was immers in twee maanden uitverkocht. Op 24 oktober 2013 verschijnt de tweede druk die opnieuw tegen de prijs van €99 euro te koop zal zijn.

Bron: Website van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag

Zie voor meer informatie het artikel over de Atlas van de Wit op onze website

 

Atlas De Wit wint prestigieuze internationale cartografieprijs
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *