Op 5 juli a.s. werd te midden van leerlingen van het Coornhert Gymnasium in Gouda de nieuwste editie van De Grote Bosatlas gelanceerd. Met meer dan 1.000 nieuwe en geactualiseerde kaarten en een pakket interactieve kaarten voor het digitale schoolbord sluit de atlas meer dan ooit aan bij de actualiteit van vandaag.

De nieuwe Bosatlas: midden in onze samenleving, midden in de wereld

De Grote Bosatlas is al 135 jaar onlosmakelijk verbonden met het aardrijkskundeonderwijs, maar heeft zich ook thuis en op het werk een vaste plek verworven als waardevolle informatiebron. De Grote Bosatlas bevat een schat aan achtergrondinformatie bij de actualiteit van vandaag. De 54e editie telt meer dan 1.000 geactualiseerde en nieuwe kaarten. Een consumentenatlas bevat hoofdzakelijk overzichtskaarten, maar De Grote Bosatlas bevat traditiegetrouw een kolossale hoeveelheid kaarten over actuele thema’s.

Energie uit de Noordzee
Energie uit de Noordzee

Thema’s in de nieuwe atlas zijn bijvoorbeeld:

– watermanagement en zeespiegelstijging
– klimaatverandering
– natuurrampen en hazard management
– energievraagstukken
– globalisering
– India en China als booming economieën
– culturele verschillen in Europa en de wereld
– conflicten en etnisch-religieuze tegenstellingen

Rivierenkaart
Rivierenkaart

Verder bevat de atlas kaarten over onderwerpen als terrorismedreiging, strafbaarheid van homoseksualiteit, inentingen, malaria, HIV/Aids, gebruik van mobiele telefoons, shariawetgeving, cannabisgebruik en nog veel meer.

Grote Bosatlas 54e editie
Grote Bosatlas 54e editie

De Grote Bosatlas in getallen
ISBN 978 9001 12600 1
312 kaartpagina’s
formaat: 24,5 x  34,1 cm
omvang: 312 pag.
gebonden
verkoopprijs: Euro 69,95

Interactieve kaarten voor het digitale schoolbord

Bij de nieuwe Bosatlas verschijnen de eerste reeksen interactieve kaarten voor het digitale schoolbord. Kaartlagen aan- en uitzetten, kaarten vergelijken, ontwikkelingen laten zien, doorlinken naar Google Earth, het is allemaal mogelijk met Bosatlas Online. In de komende jaren zal het aanbod aan digitale kaarten steeds verder worden uitgebreid.

Bosatlas Postzegel

Ter gelegenheid van de nieuwste editie van De Grote Bosatlas geeft PostNL in samenwerking met Noordhoff Uitgevers het postzegelvel ‘Nederland in de Bosatlas’ uit.

Je begrijpt de wereld beter met De Grote Bosatlas

Speciaal voor ouders en docenten verschijnt de brochure ‘Je begrijpt de wereld beter met De Grote Bosatlas’. Houden we onze voeten droog? Hoe ontstaat een tsunami? En hoe verklaar je het wereldnieuws? Bekende en minder bekende Nederlanders, waaronder Helga van Leur, Wubbo Ockels, Adam Maher en Joop Atsma, vertellen hoe thematische kaarten uit De Grote Bosatlas antwoord geven op deze en tal van andere vragen. Ook vertellen zij wat de atlas voor hen persoonlijk betekent. De brochure wordt verspreid via scholen en de boekhandel.

Bron: Persbericht Noordhoff Atlasproducties

Meer informatie

Voor het ontwerp van het postzegelvel "Nederland in de Bosatlas" zie ons artikel "Kaarten op postzegels"

Alle Bosatlassen op een rij

Bosatlas op wikipedia

Bekijk een aantal kaarten uit de nieuwe Bosatlas

Grote Bosatlas 54e editie
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *