Ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van Landschap Overijssel is een jubileumboek uitgegeven. De Landschappen van Overijssel geeft een prachtig beeld van de 34 landschapstypen die je in onze provincie kunt vinden. Het ontstaan, het gebruik, het eigene van het landschap, dit komt allemaal aan de orde in het boek, met schitterende foto’s speciaal voor dit boek gemaakt van landschapsfotograaf Michiel Pothoff.

Omslag boek
Omslag

De Landschappen Van Overijssel
Auteur:Henk Hengeveld,Henk van der Velde,Ineke Baan,Martien Knigge

Aantal pagina’s:290, hardcover
Uitgever:Uitgeverij W Books

ISBN: 978-90-4000-7637
Prijs: Euro 24,95

Het boek is verkrijgbaar bij de erkende boekhandel. In onze regio Twente is het boek uit voorraad leverbaar bij o.a. Boekwinkels Heinink

Bladzijde uit boek
Kijkje in het boek

De Landschappen van Overijssel

In het jubileumboek De Landschappen van Overijssel worden de acht karakteristieke landschappen van Overijssel gepresenteerd: ijstijdlandschap, oud zandlandschap, jong ontginningslandschap, beekdallandschap, rivierlandschap, zeekleilandschap, laagveenlandschap en hoogveenlandschap.

Met prachtige, speciaal voor deze uitgave gemaakte foto’s en met beschrijvingen van 34 locaties wordt de variatie van landschappen in onze mooie provincie uit de doeken gedaan. De auteurs leggen uit waarom die plek er zo uitziet als zij eruitziet. En wat de rol van de mens daarin is geweest.

De vele nieuw gemaakte kaarten en de historische kaarten laten zien waar de 34 locaties zich bevinden en tonen de ontwikkeling in de laatste honderd jaar. Het boek leent zich ook uitstekend als ‘Atlas van Overijssel’.

Bron: Landschap Overijssel

 

De Landschappen van Overijssel
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *