Op 18 maart 2016 is bij Uitgeverij Verloren het eerste nummer van het Tijdschrift voor Historische Geografie verschenen.

Het Tijdschrift voor Historische Geografie (THG) is hét vaktijdschrift over de geschiedenis van het Nederlandse cultuurlandschap, inclusief de steden. Het verschijnt vier keer per jaar en is rijk geïllustreerd met kaarten, foto’s, prenten en schilderijen. THG biedt een podium aan zowel jonge als ervaren auteurs die onderzoek doen naar de historisch-ruimtelijke ontwikkeling van stad en land.

Het tijdschrift
Het tijdschrift

Daarnaast signaleert het tijdschrift door middel van vaste literatuur- en berichtenrubrieken actuele ontwikkelingen, zowel binnen de historische geografie als op het snijvlak met aanpalende vakgebieden zoals de stedenbouw- en architectuurgeschiedenis, de archeologie en de planologie. Als daarvoor aanleiding is verschijnt een themanummer, bijvoorbeeld over bosgeschiedenis, veenweidelandschappen of landschapstoerisme.

Het Tijdschrift voor Historische Geografie stimuleert reflectie en debat rond de onderwerpen die in het blad aan bod komen. Naast boekbesprekingen publiceert het blad bijvoorbeeld regelmatig interviews met prominente onderzoekers, waarin zij reflecteren op de ontwikkeling van het onderzoek en de (beleids)praktijk op het gebied van de geschiedenis, erfgoed van – en de omgang met – landschappen en steden.

 

Lancering Tijdschrift voor Historische Geografie
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *