Op 28 oktober 2016 verschijnt bij Uitgeverij van Tilt de Atlas van het IIsselmeergebied door auteur professor Frits Palmboom.

Het IJsselmeer is een toeristische trekpleister: het krioelt er van de pleziervaartuigen, pittoreske kuststadjes trekken toeristen uit binnen- en buitenland en een rit over de Afsluitdijk is een belevenis. Tegelijkertijd is het IJsselmeer een belangrijk vogelgebied, een ‘regionale regenton’, een stagnerend ecosysteem, een door klimaatverandering groter wordende bedreiging en een ‘ruimtelijke reserve’.

De Atlas van het IJsselmeergebied vertelt het verbindende verhaal tussen de uiteenlopende benaderingen en functies van het gebied. Aan de hand van schetsen, tekeningen, kaartbeelden, foto’s en begeleidende teksten wordt de betekenis van het IJsselmeergebied voor Nederland geduid. De dynamiek van de delta wordt gekoppeld aan de alledaagse perceptie – als toerist, bewoner of argeloze voorbijganger – van de ruimte vanaf de dijk, de kade en het water. Het boek is gebaseerd op een nieuwe manier van kijken en doet handreikingen voor de ontwikkeling van het gebied.

De Atlas van het IJsselmeergebied is het resultaat van onderzoek dat werd verricht door de Van Eesteren-leerstoel aan de TU Delft, onder leiding van professor Frits Palmboom.

Atlas van het IJsselmeergebied
Atlas van het IJsselmeergebied

Beschrijving Atlas van het IJsselmeergebied

Titel: Atlas van het IJsselmeergebied
Auteur: Frits Palmboom
Uitgave: Van Tilt, gebonden, 22 x 24 cm, rijk geïllustreerd in kleur, 200 pagina’s
ISBN:  9789460042980
Prijs: € 24,50
Bron: Uitgeverij van Tilt

Atlas van het IJsselmeergebied
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *